4.6.11

இܓ Gül Tatlisi இܓ

Malzemeler:

Şurup:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:
4 su bardağı un
1 paket Maya
1 yumurta
125 g margarin
1 çay bardağı sade gazoz
1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi

Şurup: Ölçülü şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Kaynamanın sonuna doğru limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Hamur: Tüm malzemeleri yoğurun ve merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz. Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve160 derece fırında pişirin. 
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbet üzerine dökün.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen