18.8.13

Kadayıflı muhalebili...

Malzemeler:

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 pak. Vanilya şekeri
25 g tereyağı

Kadayıfı için:
250gr. kadayıf
3-4 yemek kaşığı tereyağı

Şerbetin yapılışı:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 iri dilim limon
Bir çay kaşığının üçte biri tuz


>> Yapılış:

Kadayıfı parçalayıp bir tepsiye ufalayın veya büyük bir bıçak yardimiyla tahta üzerinde kıyın.
Oda sicakligndaki tereyağını Kadayıfa ekleyip yoğurun
Muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeleri tencereye alın koyulaşıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
kücük fincanin icine Kadayifi yerlestirip 1 yemek kaşığı Muhalebi ilave edip üstne tekrardan kadayif koyup bastirip fincanlarimizi 15 dakikalığına buzluga koyuyoruz sonra yağladimiz tepsiye fincani ters cevirip diziyoruz bu işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarliyoruz sonra 200 dereceli firinimizda kizarincaya kadar birakiyoruz sonra cikarip Şerbeti ilave edip cekmeye biraktikdan sonra servis ediyoruz ... Afiyet olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen