Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 pak. Vanilya şekeri
25 g tereyağı
Kadayıfı için:
250gr. kadayıf
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbetin yapılışı:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 iri dilim limon
Bir çay kaşığının üçte biri tuz
>> Yapılış:
Kadayıfı parçalayıp bir tepsiye ufalayın veya büyük bir bıçak yardimiyla tahta üzerinde kıyın.
Oda sicakligndaki tereyağını Kadayıfa ekleyip yoğurun
Muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeleri tencereye alın koyulaşıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
kücük fincanin icine Kadayifi yerlestirip 1 yemek kaşığı Muhalebi
ilave edip üstne tekrardan kadayif koyup bastirip fincanlarimizi 15
dakikalığına buzluga koyuyoruz sonra yağladimiz tepsiye fincani ters
cevirip diziyoruz bu işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarliyoruz sonra
200 dereceli firinimizda kizarincaya kadar birakiyoruz sonra cikarip
Şerbeti ilave edip cekmeye biraktikdan sonra servis ediyoruz ... Afiyet
olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen