13.8.11

Tandir Böregi

Malzemeler: 

Hamuru:
1/2 su bardagi sivi yagi
1 cay bardagi süt
3 su bardagi su
1 yas Maya
2 tatli kasgi tuz
aldi kadar un

Ici icin:

1-2 tane sogan
bir tutam Maydonoz
1 beyaz Peynir


Hazirlanis:

Yoğurma kabına sıvı yağı, suyu,Mayayi,ilik sütü ve alabildiği kadar unu ve tuzu ilave edip, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında börek hamuru yoğuralım. Unlu bir zeminde hamurumuzu merdane ile  kalınca 2 yufka açalım, tepsiye döseyelim ve biraz Margarini eritip açtığımız yufkaya sürelim.

... soğanı yemeklik doğrayalım. Yarım fincan sıvı yağda pembeleştirelim,doradimiz Maydonozu ilave edip ocakdan alaim sodukdan sonra Peyniri  ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayalım. Hepsini iyice harmanlayalım. Hazırladığımız içi açtığımız hamurun üsdüne koyup 2 acdimiz yufkayi üzerine koyup yumurta sarısı sürüp,susam serpip önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen